Těstovinoví andílci

Vánoční ozdoba

Návod na výrobu


Materiály:

Těstoviny nejsou jen skvělá surovina na vaření, ale i na vyrábění. Třeba právě andílků na vánoční stromeček.
Pokud si je chcete vyrobit, budete potřebovat několik druhů těstovin – rigatoni (větší rýhované trubky),
farfalle (motýlci), kolínka a menší druhtěstovin (například nudličky do polévky, nasekané makarony apod.).
Kromě toho si připravte dřevěné kuličky nebo korálky na hlavičky, tavnou pistoli, bílý lak ve spreji, černý a
červený fix nebo akrylovou barvu a provázek.


Postup:

Na rigatoni přilepte tavnou pistolí dřevěné kuličky jako hlavičky,kolínka jako ruce a farfalle jako křídla.
Na vršek každé hlavičky naneste lepidlo a ponořte ji do drobných těstovin, aby se na ni přilepily. Tím vytvoříte
vlasy. Takto připravené andělíčky položte na vhodnou podložku a nastříkejte ze všech stran bílým lakem.
Po zaschnutí jim fixem nebo tenkým štětečkem a barvou domalujte obličeje